למה ללמוד אמנות דווקא באוניברסיטה העברית? | החוג לתולדות האומנות

למה ללמוד אמנות דווקא באוניברסיטה העברית?

לחוג הירושלמי לתולדות האמנות יש כמה מעלות יחודיות:

1. פתיחות ורב-תרבותיות – צוות המורים בחוג שלנו יחשוף אתכם למגוון שיטות מחקר ותחומי ידע בתרבות חזותית ותרבות חומרית, שיאפשרו לכם לחקור אמנות חזותית, עיצוב, אדריכלות, אופנה ותרבות פופולרית.
  2. משולש התרבות הירושלמי – החוג פועל בשיתוף פעולה הדוק עם מוזיאון ישראל ועם האקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל, על ידי ארגון משותף של כנסים, והעברת קורסים, הרצאות ומפגשים מיוחדים במגוון הגלריות במוזיאון.
  3. קהילתיות – החוג שלנו דוגל בעבודה משותפת דרך חניכה של סטודנטים חדשים, מפגשים אינטימיים בבתי המרצים, הרצאות בפאבים ופעילויות משותפות עם מוזיאון ישראל. מספר השכונות ומקומות בילוי בו מרוכזים הסטודנטים הירושלמים יוצרים קהילה חיה ודינמית של צעירים שמנצלים את יחודה של ירושלים להעשרת חוויות הלימוד וחיי היום יום.
  4. תכניות ופעילויות מיוחדות:
    א. כנסים: החוג לתולדות האמנות עורך כנסים מחקריים בשיתוף עם מוזיאון ישראל, לצד כנס שנתי לתלמידי מחקר שנערך בשיתוף פעולה עם תכנית התואר השני בבצלאל.
    ב. קורסים וסיורים במוזיאון ישראל: לצד קורסים שלמים שניתנים במוזיאון על ידי צוות האוצרים של המוזיאון ומרצי החוג, הסטודנטים שלנו משתתפים במגוון סיורים, הרצאות ופעילויות הנערכות במוזיאון.
    ג. חילופי סטודנטים: החוג שלנו מעודד סטודנטים לנסוע לאוניברסיטאות ברחבי העולם בעזרת מלגות המאפשרות להם להיחשף לאופני למידה שונים, וכן לרכוש ידע מעמיק בשפות כדוגמת גרמנית, צרפתית ועוד.
    ד. סיורים בארץ ובחו"ל:  במרוצת הלימודים נבקר יחד באתרים ארכיאולוגים ובמוזיאונים ברחבי הארץ, לצד סיורי אמנות לחו"ל שינתנו במסגרת קורסים שונים במהלך התואר.