הרשמו עכשיו לתואר ראשון בתולדות האמנות וקבלו מלגה בגובה חצי שכר לימוד!
- מה כל כך חשוב במונה ליזה, ולמה אין לה גבות?
- מדוע למשה של מיכלאנג'לו יש קרניים?
- למה צלמיות פרהיסטוריות מתארות נשים שמנות?
- האם אמני ימי הביניים שכחו איך לצייר?
- מה חשיבותם של הצבעים באמנות המוסלמית?
- האם אמנות יהודית היא אמנות שנעשתה על ידי אמנים יהודים, או אמנות שמתארת נושאים יהודים?
- האם הירונימוס בוש היה סוריאליסט?
- מדוע המשתנה של מרסל דושאן נחשבת יצירת אמנות?
- על מה מהרהר האדם החושב של רודן?
- האם התיק עם המונה ליזה שעיצב ג'ף קונס ללואי ויטון הוא יצירת אמנות?
- מה מעניין בריבוע השחור של מלביץ'?
אנחנו חיים בעולם חזותי, בעידן של דימויים שמציפים אותנו בכל שעות היום: שלטים, פרסומות, וידיאו קליפים, אייקונים, צילומי עיתונות, קומיקס, חפצים מעוצבים ויצירות אמנות מהעבר וההווה גם יחד. תרבות חזותית ותרבות חומרית הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, מהרגע שאנחנו קמים ועד הרגע בו אנו עוצמים את העיניים, אך השפע מוליד גם עיוורון והופך לסוג של רעש סטטי שמשפיע עלינו מבלי שנהיה מודעים לכך.
החוג לתולדות האמנות מיועד לכל אדם שמעוניין להבין טוב יותר את העולם בו אנו חיים. באמצעות קורסים שעוסקים באמנות מכל התקופות, נעניק לכם כלים מחקריים להבין את העבר ואת ההווה שלנו. הבנת התרבות החזותית וחוקיה תעניק לכם כלים אנליטיים שירחיבו את פעילויות ההגות, הלימוד והפנאי גם יחד, תאפשר לכם לרכוש כלים להשתלב בעולם הוראת האמנות, חקר האמנות ואוצרות של אמנות, ותשלים כל תחום ידע נוסף שמעניין אתכם – החל מהיסטוריה, מוסיקה ותאטרון, דרך סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תקשורת וקוגניציה, וכלה במנהל עסקים, משפטים או מדעים מדויקים. בחוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית נעניק לכם את הכלים לא רק לראות, אלא גם להתבונן, לפענח, ולהרחיב את ההבנה שלנו של העולם בו אנו חיים.
אנחנו מזמינים אתכם לבוא ולפקוח עיניים איתנו, ולרכוש כלים לניתוח התרבות החזותית, שהיא התשתית לכל תחומי הידע העוסקים באדם - במדעי הרוח, החברה והטבע גם יחד. באמצעות פיתוח יכולת ניתוח ומחשבה עצמאית, תלמדו להעריך את החוויות הויזואליות המקיפות אותנו, ותתחילו לראות את העולם בצבעים חדשים.
תולדות האמנות תולדות האמנות באוניברסיטה העברית תולדות האמנות תל אביב ירושלים מוזיאונים מוזיאון גלריות תערוכות תערוכה מוזיאון ישראל החוג לתולדות האמנות מדעי הרוח