סגל אקדמי

נעם  גל

ד"ר נעם גל

חוקר תרבות חזותית מאז המצאת הצילום ועד ימינו. >>>

קרא עוד
את דרכו החל בבצלאל במחלקה לתקשורת חזותית, המשיך לתכנית בלימודי תרבות של האוניברסיטה העברית ואת לימודי הדוקטורט השלים באוניברסיטת ייל בארה״ב. מאז 2013 גל הוא האוצר לצילום של מוזיאון ישראל בירושלים. בחוג לתולדות האמנות הוא מלמד היסטוריה ותיאוריה של הצילום, אמנות עכשווית בראי הביקורת, וסוגיות בחקר מוזיאונים. במאמריו והרצאותיו מרבה גל לעסוק בתפקידו של הקהל בשדה האמנות, ביחסים בין חינוך לצילום ובהשפעות החברתיות והפוליטיות של הצילום בעת הנוכחית. 

קראו פחות
תאופיק  דעאדלה

ד"ר תאופיק דעאדלה

בנין מדעי הרוח, חדר 5335

היסטוריון של אמנות וארכיאולוג המתמחה בתרבות החומרית האסלאמית. >>>

קרא עוד

כארכיאולוג בירושלים הוא חקר את בית הקברות ממילא, את מבנה קבר אל-קימריה, רובע שוק הכותנה ושוק בית הבד. בכובעו כהיסטוריון אמנות הוא כתב את עבודת הדוקטורט שלו על אסכולת הציור שפרחה בעיר הראת, באפגניסטן של ימינו, בימי סולטאן חוסין אחרון השליטים התימורים.

בימים אלה הוא שוקד על מחקר ציורי קיר מהארמון האומיי ביריחו. מחקר זה מבקש לשחזר סדרה של ציורים שנמצאה בארמון ולא זכתה לפרסום ראוי לאחר החפירה בימי המנדט הבריטי. במחקר אחר אודות העיר לוד, שבה מתבצעות חפירות קהילתיות מזה שנים, הוא מבקש להבין את המבנה העירוני של העיר לקראת סוף התקופה העות'מאנית. 

תאופיק היה עמית בובר בין 2012 עד 2015. ב-2016 קיבל את מלגת מעוף מהמועצה להשכלה גבוהה לעידוד חוקרים צעירים המתקבלים כמרצים באוניברסיטאות בארץ.

שעת הקבלה בתיאום מראש.

קראו פחות
GAL

פרופ' גל ונטורה

בנין מדעי הרוח, חדר 6830

חוקרת אמנות מודרנית. מתמחה בהיסטוריה התרבותית של האמנות הצרפתית במאה ה-19. >>>

קרא עוד

 

מחקריה מתמקדים בנקודות ההשקה בין תרבות חזותית ובין רפואה, ועוסקים בהיסטוריה של המשפחה, אימהות, הנקה, כאב, מוות ושינה.

 

קראו פחות
רינה טלגם

פרופ' רינה טלגם

בנין מדעי הרוח, חדר 7709

רינה טלגם היא בעלת הקתדרה על שם אליס ואדווארד וייננט לחקר תולדות האמנות.>>>

קרא עוד

היא רכשה את השכלתה האקדמית באוניברסיטה העברית ובמסגרת לימודי הבתר דוקטורט שהתה באוניברסיטת אוקספורד. בשנת 1996 הצטרפה לסגל הבכיר של האוניברסיטה העברית. מחקריה עוסקים באמנות המזרח התיכון למן התקופה ההלניסטית (שלהי המאה הרביעית לפסה"נ) ועד סופה של התקופה האומיית (אמצע המאה השמינית לספירה). עבודותיה מתחקות אחר יחסי הגומלין בין הקבוצות האתניות והדתיות אשר פעלו במרחב זה והן בוחנות את השימוש באמנות ככלי להבניית זהות חברתית, תרבותית ודתית. מחקרים רבים פרי עטה עניינם פסיפסי הרצפה אשר עטרו בתי אמידים, ארמונות, בתי כנסת, כנסיות ומנזרים בישראל ובירדן. גולת הכותרת של מחקריה בנושא זה הוא ספרה פסיפסים של אמונה; רצפות של יהודים, פגאנים, נוצרים, שומרונים ומוסלמים בארץ הקודש. ספר זה זיכה אותה בפרס פולונסקי לחדשנות ויצירתיות במדעי הרוח לשנת 2016. תחום מחקר נוסף שלה היא האמנות האומיית ומקורותיה הסאסאנים, ביזנטים, קופטים וערבים טרום מוסלמיים. מחקרים אחרים שלה עוסקים בתיאורים מילוליים של יצירות אמנות (אקפרסייס) מהם ניתן ללמוד על דרכי ההתבוננות בהיצגים חזותיים בשלהי העת העתיקה. מחקרה הנוכחי מתמקד בעיצוב הפנים של חלל בית הכנסת והכנסייה בשלהי העת העתיקה כזירה למופע הליטורגי. רינה טלגם קיבלה בשנת 2013 את פרס מילקין על הצטיינות מתמשכת בהוראה, ב-2016 הוענק לה פרס נרקיס לחקר האמנות היהודית וב-2018 הוענק לה פרס הרקטור על הצטיינות במחקר, בהוראה ובתרומה לקהילת האוניברסיטה. היא הייתה עמיתת מחקר באוניברסיטת פנסילבניה והוזמנה ללמד כפרופסור אורח באוניברסיטת ייל ובאוניברסיטת הגרגוריאנה ברומא. רינה טלגם היא נציגת האוניברסיטה העברית בדירקטוריון של מוזיאון ישראל, חברה בדירקטוריון של הוצאת מאגנס וחברה במועצת הספרים של יד בן-צבי.

 

קראו פחות
גלית נגה בנאי

פרופ' גלית נגה - בנאי

חוקרת אמנות של שלהי העת העתיקה וימי הביניים המוקדמים. >>>

קרא עוד

גלית מתעניינת באמנות עולי רגל, בקשרים שבין אמנות יהודית לנוצרית ובין ירושלים לרומא. היא חוקרת אמנות ניידת ומונומנטלית סביב אגן הים התיכון. פרסמה מחקרים הקשורים לאמנות וארכיטקטורה בארץ הקודש, באיטליה ובמערב אירופה. ספריה על קופסיות שרידים קדושים מהתקופה הנוצרית הקדומה ועל השפעתה של ירושלים על התנצרותה הוויזואלית של רומא התפרסמו ב 2008 וב 2018 בהתאמה בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד.לאחרונה עוסקת גם במדיבאליזם. ספרה על תרבות ההנצחה בגרמניה במחצית השניה של המאה העשרים מפרספקטיבה של מדיבאליסטית יצא לאור בהוצאת פטר לנג ב 2022.

 

שעת קבלה: יום ב' 12:30 בתיאום מראש.

קראו פחות
לולה  קנטור - קזובסקי

ד"ר לולה קנטור - קזובסקי

חוקרת אמנות ותיאוריה של האמנות והאדריכלות ברנסנס ובעת החדשה המוקדמת. >>>

קרא עוד

כתבה את עבודת הדוקטורט באוניברסיטה העברית, תחת הדרכתו של פרופ' משה ברש, על האמן והאדריכל ג'ובני בטיסטה פיראנזי ועל אספנות עתיקות (Antiquarian Culture) ברומא במאה השמונה עשרה. לאחרונה היא גם חוקרת וכותבת על תרבות המלחמה הקרה (Cultural Cold War) והתפתחות המודרניזם ברוסיה במחצית השנייה של המאה העשרים. 

שעת קבלה יום ג' 17.15 -18.15 בתיאום מראש

קראו פחות
שרית שלו - עיני

פרופ' שרית שלו - עיני

בניין מדעי הרוח, חדר 7702
סמסטר א', יום ב', 12:15 סמסטר ב', יום ג', 12:15. יש לקבוע פגישה מראש.

חוקרת את השפה החזותית של ימי הביניים בהקשרים היסטוריים ותרבותיים רחבים. >>>

קרא עוד

מגלה עניין מיוחד בכתבי יד מצויירים, ביחסי הגומלין בין דימויים לטקסטים, בין יהודים לנוצרים, בין מזרח למערב ובין אמנות להיסטוריה. מחברת הספר Jews among Christians: Hebrew Book Illumination from Lake Constance, Studies in Medieval and Early Renaissance Art History 41 (Turnhout: Brepols, 2010);  ומחברת שותפה של הספר The Monk's Haggadah:  A Fifteenth Century Illustrated Passover Haggadah from the Monastery of Tegernsee (Codex Hebrew 200 from the Collections of the Bayerische Staatsbibliothek) (University Park, PA: Penn State University Press, 2015).

על פרסומיה האחרים נמנים מאמרים בכתבי עת מובילים.

על פרסומיה האחרים נמנים מאמרים בכתבי עת מובילים.

 

שעת קבלה: ד' 12:15 בתיאום מראש

קראו פחות